| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Zagotuj mleko w garnku, zdejmij z ognia i dodaj żelatynę. Dokładnie wymieszaj, by żelatyna się rozpuściła.
|
| Krok 2 |
| Włóż lody Carte d'Or Panna Cotta do miseczki i zalej gorącym mlekiem z żelatyną. Wymieszaj trzepaczką kuchenną.
|
| Krok 3 |
| Podziel masę pomiędzy 4 szklanki deserowe i wstaw do lodówki na 2 godziny.
|
| Krok 4 |
| Rozgrzej piekarnik do 200 °C.
|
| Krok 5 |
| Połóż pokrojone na kawałki morele na blasze, skrop je miodem, a na górze umieść 2 gałązki rozmarynu. Piecz w piekarniku przez 6-8 minut, aż morele będą miękkie, a miód się skarmelizuje. Wyjmij i odstaw na bok. Zdejmij prażone gałązki rozmarynu.
|
| Krok 6 |
| Deser podawaj z prażonymi morelami i udekorowany świeżymi gałązkami rozmarynu.
|