Deser z lodami Panna Cotta Carte d’Or i prażonymi morelami

1


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
mleko200 mililitrów
miód25 gramów
morele6 sztuk
żelatyna1 łyżeczka
gałązki świeżego rozmarynu4 sztuki
Carte d'Or Panna Cotta4 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Zagotuj mleko w garnku, zdejmij z ognia i dodaj żelatynę. Dokładnie wymieszaj, by żelatyna się rozpuściła.
Krok 2
Włóż lody Carte d'Or Panna Cotta do miseczki i zalej gorącym mlekiem z żelatyną. Wymieszaj trzepaczką kuchenną.
Krok 3
Podziel masę pomiędzy 4 szklanki deserowe i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Krok 4
Rozgrzej piekarnik do 200 °C.
Krok 5
Połóż pokrojone na kawałki morele na blasze, skrop je miodem, a na górze umieść 2 gałązki rozmarynu. Piecz w piekarniku przez 6-8 minut, aż morele będą miękkie, a miód się skarmelizuje. Wyjmij i odstaw na bok. Zdejmij prażone gałązki rozmarynu.
Krok 6
Deser podawaj z prażonymi morelami i udekorowany świeżymi gałązkami rozmarynu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl