Deser z owoców egzotycznych

1


Łatwe


15 min.


2 os.

Składniki
świeży imbir1 łyżeczka
mango2 sztuki
ananas0.5 sztuk
rodzynki7 dekagramów
masło2 łyżki
sok z cytryny2 łyżki
jabłka2 sztuki
banany2 sztuki
naturalny jogurt3 łyżki
orzechy nerkowca2 łyżki
łagodna pasta curry1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Wszystkie owoce obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Na patelni rozgrzej masło. Dodaj pastę curry, imbir i smaż przez 1 minutę.
Krok 3
Dodaj owoce i delikatnie mieszaj, aby pokryły się sosem. Duś na wolnym ogniu do momentu, gdy owoce zmiękną.
Krok 4
Na koniec polej je sokiem z cytryny, polej jogurtem i posyp orzechami. Możesz podawać z ryżem.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl