| 
 | |||||||||
| Składniki | ||
| świeży imbir | 1 łyżeczka | |
| mango | 2 sztuki | |
| ananas | 0.5 sztuk | |
| rodzynki | 7 dekagramów | |
| masło | 2 łyżki | |
| sok z cytryny | 2 łyżki | |
| jabłka | 2 sztuki | |
| banany | 2 sztuki | |
| naturalny jogurt | 3 łyżki | |
| orzechy nerkowca | 2 łyżki | |
| łagodna pasta curry | 1 łyżeczka | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Wszystkie owoce obierz i pokrój w kostkę. | 
| Krok 2 | 
| Na patelni rozgrzej masło. Dodaj pastę curry, imbir i smaż przez 1 minutę. | 
| Krok 3 | 
| Dodaj owoce i delikatnie mieszaj, aby pokryły się sosem. Duś na wolnym ogniu do momentu, gdy owoce zmiękną. | 
| Krok 4 | 
| Na koniec polej je sokiem z cytryny, polej jogurtem i posyp orzechami. Możesz podawać z ryżem. | 
| Autor: pasibrzuch |