Deser z owoców egzotycznych

Składniki:

  • świeży imbir - 1 łyżeczka
  • mango - 2 sztuki
  • ananas - 0.5 sztuk
  • rodzynki - 7 dekagramów
  • masło - 2 łyżki
  • sok z cytryny - 2 łyżki
  • jabłka - 2 sztuki
  • banany - 2 sztuki
  • naturalny jogurt - 3 łyżki
  • orzechy nerkowca - 2 łyżki
  • łagodna pasta curry - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie owoce obierz i pokrój w kostkę.
  2. Na patelni rozgrzej masło. Dodaj pastę curry, imbir i smaż przez 1 minutę.
  3. Dodaj owoce i delikatnie mieszaj, aby pokryły się sosem. Duś na wolnym ogniu do momentu, gdy owoce zmiękną.
  4. Na koniec polej je sokiem z cytryny, polej jogurtem i posyp orzechami. Możesz podawać z ryżem.