|
Składniki | ||
świeży imbir | 1 łyżeczka | |
mango | 2 sztuki | |
ananas | 0.5 sztuk | |
rodzynki | 7 dekagramów | |
masło | 2 łyżki | |
sok z cytryny | 2 łyżki | |
jabłka | 2 sztuki | |
banany | 2 sztuki | |
naturalny jogurt | 3 łyżki | |
orzechy nerkowca | 2 łyżki | |
łagodna pasta curry | 1 łyżeczka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Wszystkie owoce obierz i pokrój w kostkę. |
Krok 2 |
Na patelni rozgrzej masło. Dodaj pastę curry, imbir i smaż przez 1 minutę. |
Krok 3 |
Dodaj owoce i delikatnie mieszaj, aby pokryły się sosem. Duś na wolnym ogniu do momentu, gdy owoce zmiękną. |
Krok 4 |
Na koniec polej je sokiem z cytryny, polej jogurtem i posyp orzechami. Możesz podawać z ryżem. |
Autor: pasibrzuch |