Dewolaj w nasionach sezamu, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej

0


Średnie


35 min.


4 os.

Składniki
koper8 łyżeczek
sok z cytryny4 łyżeczki
olej rzepakowy 4 łyżeczki
nasiona sezamu8 łyżeczek
mała główka czerwonej kapusty1 sztuka
porcja piersi z kurczaka4 sztuki
ziemniaki600 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Warzywa i kurczaka umyj i osusz.
Krok 2
Koper i kapustę drobno pokrój.
Krok 3
Kapustę sparz, a następnie wyciśnij do niej sok z cytryny oraz dodaj część oleju i wymieszaj.
Krok 4
Ziemniaki obierz i ugotuj.
Krok 5
Kurczaka obtocz w nasionach sezamu i krótko smaż z obu stron na oleju.
Krok 6
Całe danie posyp posiekanym koprem zielonym.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl