Dewolaj w nasionach sezamu, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej
  • 35 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • koper - 8 łyżeczek
  • sok z cytryny - 4 łyżeczki
  • olej rzepakowy - 4 łyżeczki
  • nasiona sezamu - 8 łyżeczek
  • mała główka czerwonej kapusty - 1 sztuka
  • porcja piersi z kurczaka - 4 sztuki
  • ziemniaki - 600 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa i kurczaka umyj i osusz.
  2. Koper i kapustę drobno pokrój.
  3. Kapustę sparz, a następnie wyciśnij do niej sok z cytryny oraz dodaj część oleju i wymieszaj.
  4. Ziemniaki obierz i ugotuj.
  5. Kurczaka obtocz w nasionach sezamu i krótko smaż z obu stron na oleju.
  6. Całe danie posyp posiekanym koprem zielonym.