|
Składniki | ||
koper | 8 łyżeczek | |
sok z cytryny | 4 łyżeczki | |
olej rzepakowy | 4 łyżeczki | |
nasiona sezamu | 8 łyżeczek | |
mała główka czerwonej kapusty | 1 sztuka | |
porcja piersi z kurczaka | 4 sztuki | |
ziemniaki | 600 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Warzywa i kurczaka umyj i osusz. |
Krok 2 |
Koper i kapustę drobno pokrój. |
Krok 3 |
Kapustę sparz, a następnie wyciśnij do niej sok z cytryny oraz dodaj część oleju i wymieszaj. |
Krok 4 |
Ziemniaki obierz i ugotuj. |
Krok 5 |
Kurczaka obtocz w nasionach sezamu i krótko smaż z obu stron na oleju. |
Krok 6 |
Całe danie posyp posiekanym koprem zielonym. |
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |