Diabelski przysmak

9


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
makaron rurki400 gramów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżka
ząbki czosnku4 sztuki
parmezan80 gramów
czerwone chilli 2 sztuki
oliwa do smażenia
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj duży garnek i wypełnij go wodą. Makaron ugotuj al dente według przepisu podanego na opakowaniu.
Krok 2
Przygotuj pozostałe składniki. Obierz 4 ząbki czosnku. Dwie papryczki chili umyj pod bieżącą wodą, przekrój wzdłuż i wyjmij pestki, które możesz później wykorzystać do zaostrzenia smaku potrawy. Czosnek i paprykę drobno posiekaj.
Krok 3
Parmezan zetrzyj na tarce, wykorzystując do tego drobne oczka. Oliwę rozgrzej na patelni i zeszklij na niej wcześniej posiekane składniki – czosnek i chili.
Krok 4
Kiedy czosnek i papryczka lekko się zarumienią, dodaj odsączony makaron i przyprawę Knorr. Wymieszaj do całkowitego połączenia składników.
Krok 5
Patelnię zestaw z ognia i obficie posyp makaron startym serem. Ponownie wymieszaj. Podawaj danie posypane posiekaną natką pietruszki i skropione naturalną oliwą z oliwek. Smacznego!
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl