Diabelski przysmak
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron rurki - 400 gramów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżka
  • ząbki czosnku - 4 sztuki
  • parmezan - 80 gramów
  • czerwone chilli - 2 sztuki
  • oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente.
  2. Obierz czosnek. 2 strąki papryki chili umyj i przekrój na pół, wyjmij pestki. Czosnek i paprykę posiekaj.
  3. Parmezan zetrzyj na drobnej tarce. Oliwę rozgrzej i zeszklij na nim czosnek i chili.
  4. Dodaj odsączony makaron i przyprawę Knorr. Wymieszaj.
  5. Patelnię zestaw z ognia i posyp makaron serem. Ponownie wymieszaj. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki i skropione oliwą z oliwek.