| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Przygotuj duży garnek i wypełnij go wodą. Makaron ugotuj al dente według przepisu podanego na opakowaniu. |
| Krok 2 |
| Przygotuj pozostałe składniki. Obierz 4 ząbki czosnku. Dwie papryczki chili umyj pod bieżącą wodą, przekrój wzdłuż i wyjmij pestki, które możesz później wykorzystać do zaostrzenia smaku potrawy. Czosnek i paprykę drobno posiekaj. |
| Krok 3 |
| Parmezan zetrzyj na tarce, wykorzystując do tego drobne oczka. Oliwę rozgrzej na patelni i zeszklij na niej wcześniej posiekane składniki – czosnek i chili. |
| Krok 4 |
| Kiedy czosnek i papryczka lekko się zarumienią, dodaj odsączony makaron i przyprawę Knorr. Wymieszaj do całkowitego połączenia składników. |
| Krok 5 |
| Patelnię zestaw z ognia i obficie posyp makaron startym serem. Ponownie wymieszaj. Podawaj danie posypane posiekaną natką pietruszki i skropione naturalną oliwą z oliwek. Smacznego! |