Diabelski sos pomidorowy

Składniki:

  • cebula - 2 sztuki
  • pieprz - 1 szczypta
  • pomidory - 4 sztuki
  • sól - 1 szczypta
  • miód - 1 łyżka
  • kolendra - 5 łyżek
  • czosnek ząbki - 2 sztuki
  • chili - 1 szczypta
  • musztarda - 1 łyżka
  • sok pomidorowy - 120 mililitrów
  • majonez - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Pomidory sparz, obierz ze skórki, a następnie usuń nasiona i pokrój w drobną kostkę.
  2. Obierz czosnek i cebulę. Drobno posiekaj i wymieszaj z pomidorami, sokiem pomidorowym, sosem sojowym, musztardą, miodem i kolendrą.
  3. Przypraw solą, pieprzem i chili. Schłódź w lodówki. Przed podaniem dodaj majonez.