Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mielone mięso drobiowe - 0.5 kilogramów
  • Rosół wołowy Knorr - 1 sztuka
  • jajko - 1 sztuka
  • bułka tarta - 2 łyżki
  • ser żółty - 4 plastry
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • woda - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj aromatyczną pastę rozpuszczając kostkę Knorr w niewielkiej ilość wody. Dodaj ją do mięsa mielonego.
  2. Następnie dodaj jajko i wyrób masę. Uformuj małe, okrągłe pulpeciki. Obtocz je w bułce tartej i smaż aż będą rumiane i gotowe. Usmażone pulpeciki wyłóż na papierowe ręczniki aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu.
  3. Plasterki sera pokrój w trójkąty. Na każdym pulpeciku połóż po trójkąciku serowym.
  4. Przekrój paprykę na pół. Jedną połówkę pokrój w cienkie paseczki długości ok. 2-3 cm, drugą połówkę pokrój w trójkąciki.
  5. Trójkąty papryki wetnij w mięsne kulki jako różki a paseczki połóż na serze.