Diabelskie steki z grilla

1


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
stek wołowy 4 sztuki
Przyprawa do wieprzowiny Knorr3 łyżki
musztarda1 łyżka
sos worcester0.5 łyżek
starty cheddar 4 łyżki
świeża kolendra0.5 pęczków
oliwa z oliwek50 mililitrów
papryczka chili0.5 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr, oliwę, musztardę, posiekaną papryczkę oraz sos Worcester i pokrojoną kolendrę.
Krok 2
Przygotowaną marynatą natrzyj steki i odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.
Krok 3
Steki ułóż na mocno rozgrzanym ruszcie grilla i smaż z obu stron po ok. 4-5 minut. Po usmażeniu jednej strony, odwróć stek na drugą stronę, posyp go startym serem i smaż do momentu jego rozpuszczenia. Gotowe steki podawaj z pieczonymi ziemniakami z kwaśna śmietaną i chrupiącą, świeżą sałatą.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl