Diabelskie steki z grilla
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • stek wołowy - 4 sztuki
  • Przyprawa do wieprzowiny Knorr - 3 łyżki
  • musztarda - 1 łyżka
  • sos worcester - 0.5 łyżek
  • starty cheddar - 4 łyżki
  • świeża kolendra - 0.5 pęczków
  • oliwa z oliwek - 50 mililitrów
  • papryczka chili - 0.5 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr, oliwę, musztardę, posiekaną papryczkę oraz sos Worcester i pokrojoną kolendrę.
  2. Przygotowaną marynatą natrzyj steki i odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.
  3. Steki ułóż na mocno rozgrzanym ruszcie grilla i smaż z obu stron po ok. 4-5 minut. Po usmażeniu jednej strony, odwróć stek na drugą stronę, posyp go startym serem i smaż do momentu jego rozpuszczenia. Gotowe steki podawaj z pieczonymi ziemniakami z kwaśna śmietaną i chrupiącą, świeżą sałatą.