Dip chrzanowo różowy
  • 15 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • tarty chrzan - 5 łyżek
  • Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 1 sztuka
  • pomidor - 3 sztuki
  • kwaśna śmietana - 3 łyżki
  • jogurt naturalny - 2 szklanki
  • duże winne jabłko - 1 sztuka
  • kapary - 1 łyżka
  • cukier - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Pomidory sparz wrzącą wodą, zdejmij skórkę, a następnie zmiksuj i przetrzyj przez sito.
  2. Kapary posiekaj, jabłko zetrzyj.
  3. Pomidory zmiksuj raz jeszcze z kaparami, chrzanem, jabłkiem, sokiem z cytryny, śmietaną i jogurtem.
  4. Dopraw Przyprawą w Mini kostkach Pietruszka Knorr.