Dip jajeczny

4


Łatwe


15 min.


6 os.

Składniki
jajka3 sztuki
sok z cytryny1 łyżka
ostra musztarda1 łyżeczka
Sos sałatkowy grecki Knorr1 opakowanie
oliwa0.5 szklanek
kapary1 łyżka
melisa0.5 pęczków
natka pietruszki0.5 pęczków
starta skórka z cytryny0.5 łyżeczek
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, schłodź i obierz.
Krok 2
Zioła posiekaj, kapary rozdrobnij.
Krok 3
Żółtka utrzyj z musztardą, połową kaparów, pieprzem oraz sokiem, skórką z cytryny oraz Sosem sałatkowym greckim Knorr.
Krok 4
Stopniowo dodawaj oliwę.
Krok 5
Następnie dodaj pozostałe kapary, posiekane zioła i drobniutko pokrojone białka. Schłódź.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl