Dip jajeczny
  • 15 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • jajka - 3 sztuki
  • sok z cytryny - 1 łyżka
  • ostra musztarda - 1 łyżeczka
  • Sos sałatkowy grecki Knorr - 1 opakowanie
  • oliwa - 0.5 szklanek
  • kapary - 1 łyżka
  • melisa - 0.5 pęczków
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • starta skórka z cytryny - 0.5 łyżeczek
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, schłodź i obierz.
  2. Zioła posiekaj, kapary rozdrobnij.
  3. Żółtka utrzyj z musztardą, połową kaparów, pieprzem oraz sokiem, skórką z cytryny oraz Sosem sałatkowym greckim Knorr.
  4. Stopniowo dodawaj oliwę.
  5. Następnie dodaj pozostałe kapary, posiekane zioła i drobniutko pokrojone białka. Schłódź.