| |||||||||
| Składniki | ||
| jajka | 3 sztuki | |
| sok z cytryny | 1 łyżka | |
| ostra musztarda | 1 łyżeczka | |
| Sos sałatkowy grecki Knorr | 1 opakowanie | |
| oliwa | 0.5 szklanek | |
| kapary | 1 łyżka | |
| melisa | 0.5 pęczków | |
| natka pietruszki | 0.5 pęczków | |
| starta skórka z cytryny | 0.5 łyżeczek | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Jajka ugotuj na twardo, schłodź i obierz. |
| Krok 2 |
| Zioła posiekaj, kapary rozdrobnij. |
| Krok 3 |
| Żółtka utrzyj z musztardą, połową kaparów, pieprzem oraz sokiem, skórką z cytryny oraz Sosem sałatkowym greckim Knorr. |
| Krok 4 |
| Stopniowo dodawaj oliwę. |
| Krok 5 |
| Następnie dodaj pozostałe kapary, posiekane zioła i drobniutko pokrojone białka. Schłódź. |
| Autor: przepisy.pl |