|
Składniki | ||
jajka | 3 sztuki | |
sok z cytryny | 1 łyżka | |
ostra musztarda | 1 łyżeczka | |
Sos sałatkowy grecki Knorr | 1 opakowanie | |
oliwa | 0.5 szklanek | |
kapary | 1 łyżka | |
melisa | 0.5 pęczków | |
natka pietruszki | 0.5 pęczków | |
starta skórka z cytryny | 0.5 łyżeczek | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Jajka ugotuj na twardo, schłodź i obierz. |
Krok 2 |
Zioła posiekaj, kapary rozdrobnij. |
Krok 3 |
Żółtka utrzyj z musztardą, połową kaparów, pieprzem oraz sokiem, skórką z cytryny oraz Sosem sałatkowym greckim Knorr. |
Krok 4 |
Stopniowo dodawaj oliwę. |
Krok 5 |
Następnie dodaj pozostałe kapary, posiekane zioła i drobniutko pokrojone białka. Schłódź. |
Autor: przepisy.pl |