Dip koperkowy
  • 15 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • serek homogenizowany - 100 gramów
  • Sos sałatkowy do mizerii Knorr - 1 opakowanie
  • siemię lniane - 2 łyżki
  • koperek - 1 pęczek
  • śmietana kremówka - 0.5 szklanek
  • biały pieprz - 0.25 łyżeczek
  • Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr - 0.25 łyżeczek
  • skórka z tartej cytryny - 0.25 łyżeczek

Sposób przygotowania:

  1. Ziarna siemienia upraż na gorącej patelni. Koper posiekaj.
  2. Jogurt zmiksuj ze śmietanką i siemieniem lnianym.
  3. Dopraw pieprzem, gałką, skórką z cytryny i Sosem sałatkowym do mizerii Knorr.
  4. Połącz z koperkiem i dokładnie wymieszaj. Schłódź.