Dip meksykański
  • 60 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso z kurczaka - 250 gramów
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • mielona papryka - 1 mililitr
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • wódka - 50 gramów
  • Majonez Hellmann's Babuni - 2 łyżki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Mięso z kurczaka przełóż do rondla, zalej wodą i dodaj Rosół z kury Knorr. Gotuj do miękkości po czym schłódź.
  2. Kurczaka drobno pokrój.
  3. Następnie rozetrzyj czosnek i zmiksuj wraz z majonezem i wódką. Dopraw pieprzem i papryką.
  4. Pokrojone mięso z kurczaka połącz z doprawionym majonezem.