Dip migdałowy
  • 15 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • obrane migdały - 50 gramów
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • czerwony ocet winny - 3 łyżki
  • pomidory - 2 sztuki
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 0.5 łyżeczek
  • oliwa z oliwek - 0.5 szklanek

Sposób przygotowania:

  1. Migdały upraż na patelni i utłucz w moździerzu. Czosnek posiekaj.
  2. Pomidory sparz, zdejmij skórkę.
  3. Zmiksuj wraz z czosnkiem, migdałami, octem winnym, pieprzem i Sosem sałatkowym czosnkowym Knorr.
  4. Dodaj stopniowo po łyżeczce oliwy. Schłódź i podawaj.