| |||||||||
| Składniki | ||
| obrane migdały | 50 gramów | |
| Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 1 opakowanie | |
| czerwony ocet winny | 3 łyżki | |
| pomidory | 2 sztuki | |
| ząbek czosnku | 1 sztuka | |
| pieprz czarny mielony | 0.5 łyżeczek | |
| oliwa z oliwek | 0.5 szklanek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Migdały upraż na patelni i utłucz w moździerzu. Czosnek posiekaj. |
| Krok 2 |
| Pomidory sparz, zdejmij skórkę. |
| Krok 3 |
| Zmiksuj wraz z czosnkiem, migdałami, octem winnym, pieprzem i Sosem sałatkowym czosnkowym Knorr. |
| Krok 4 |
| Dodaj stopniowo po łyżeczce oliwy. Schłódź i podawaj. |
| Autor: przepisy.pl |