Dip migdałowy

5


Łatwe


15 min.


6 os.

Składniki
obrane migdały50 gramów
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr1 opakowanie
czerwony ocet winny3 łyżki
pomidory2 sztuki
ząbek czosnku1 sztuka
pieprz czarny mielony0.5 łyżeczek
oliwa z oliwek0.5 szklanek
Przygotowanie
Krok 1
Migdały upraż na patelni i utłucz w moździerzu. Czosnek posiekaj.
Krok 2
Pomidory sparz, zdejmij skórkę.
Krok 3
Zmiksuj wraz z czosnkiem, migdałami, octem winnym, pieprzem i Sosem sałatkowym czosnkowym Knorr.
Krok 4
Dodaj stopniowo po łyżeczce oliwy. Schłódź i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl