|
Składniki | ||
obrane migdały | 50 gramów | |
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 1 opakowanie | |
czerwony ocet winny | 3 łyżki | |
pomidory | 2 sztuki | |
ząbek czosnku | 1 sztuka | |
pieprz czarny mielony | 0.5 łyżeczek | |
oliwa z oliwek | 0.5 szklanek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Migdały upraż na patelni i utłucz w moździerzu. Czosnek posiekaj. |
Krok 2 |
Pomidory sparz, zdejmij skórkę. |
Krok 3 |
Zmiksuj wraz z czosnkiem, migdałami, octem winnym, pieprzem i Sosem sałatkowym czosnkowym Knorr. |
Krok 4 |
Dodaj stopniowo po łyżeczce oliwy. Schłódź i podawaj. |
Autor: przepisy.pl |