Dip owocowy
  • 15 minut
  • 8 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • soczysta gruszka - 1 sztuka
  • winne jabłko - 2 sztuki
  • Sos sałatkowy do mizerii Knorr - 1 opakowanie
  • oliwki - 50 gramów
  • koper - 1 pęczek
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • szczypior - 1 pęczek
  • Chili z Indii Knorr - 3 łyżki
  • jogurt naturalny - 0.3 szklanek
  • kefir - 0.5 szklanek
  • śmietana - 0.3 szklanek
  • cebula - 1 sztuka
  • sos Tabasco - 1 łyżeczka
  • cukier - 1 łyżeczka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Obrane jabłka, gruszkę i cebulę zetrzyj na tarce. Następnie skrop sokiem z cytryny.
  2. Zioła i oliwki posiekaj.
  3. Owoce i cebulę zmiksuj z jogurtem, śmietaną i kefirem. Stopniowo dodawaj pieprz, cukier, sos chili i tabasco.
  4. Dopraw Sosem sałatkowym do mizerii Knorr. Wymieszaj z posiekaną zieleniną i oliwkami. Schłódź.