| |||||||||
| Składniki | ||
| soczysta gruszka | 1 sztuka | |
| winne jabłko | 2 sztuki | |
| Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
| oliwki | 50 gramów | |
| koper | 1 pęczek | |
| natka pietruszki | 1 pęczek | |
| szczypior | 1 pęczek | |
| chili mielone | 3 łyżki | |
| jogurt naturalny | 0.3 szklanek | |
| kefir | 0.5 szklanek | |
| śmietana | 0.3 szklanek | |
| cebula | 1 sztuka | |
| sos Tabasco | 1 łyżeczka | |
| cukier | 1 łyżeczka | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Obrane jabłka, gruszkę i cebulę zetrzyj na tarce. Następnie skrop sokiem z cytryny. |
| Krok 2 |
| Zioła i oliwki posiekaj. |
| Krok 3 |
| Owoce i cebulę zmiksuj z jogurtem, śmietaną i kefirem. Stopniowo dodawaj pieprz, cukier, sos chili i tabasco. |
| Krok 4 |
| Dopraw Sosem sałatkowym do mizerii Knorr. Wymieszaj z posiekaną zieleniną i oliwkami. Schłódź. |
| Autor: przepisy.pl |