Dip owocowy

4


Łatwe


15 min.


8 os.

Składniki
soczysta gruszka1 sztuka
winne jabłko2 sztuki
Sos sałatkowy do mizerii Knorr1 opakowanie
oliwki50 gramów
koper1 pęczek
natka pietruszki1 pęczek
szczypior1 pęczek
Chili z Indii Knorr3 łyżki
jogurt naturalny0.3 szklanek
kefir0.5 szklanek
śmietana0.3 szklanek
cebula1 sztuka
sos Tabasco1 łyżeczka
cukier1 łyżeczka
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Obrane jabłka, gruszkę i cebulę zetrzyj na tarce. Następnie skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Zioła i oliwki posiekaj.
Krok 3
Owoce i cebulę zmiksuj z jogurtem, śmietaną i kefirem. Stopniowo dodawaj pieprz, cukier, sos chili i tabasco.
Krok 4
Dopraw Sosem sałatkowym do mizerii Knorr. Wymieszaj z posiekaną zieleniną i oliwkami. Schłódź.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl