Dip serowo-bazyliowy

12


Łatwe


15 min.


8 os.

Składniki
feta100 gramów
bazylia1 pęczek
Sos sałatkowy grecki Knorr1 opakowanie
pomidor2 sztuki
jogurt naturalny1.5 szklanek
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Pomidory sparz wrzącą wodą, a następnie zdejmij z nich skórkę, pokrój na ćwiartki i usuń pestki.
Krok 2
Bazylię drobno posiekaj.
Krok 3
Do miksera wrzuć pokrojoną fetę, pomidory, 3 łyżki bazylii, pieprz i Sos sałatkowy grecki Knorr.
Krok 4
Wlej jogurt, zmiksuj. Wymieszaj z pozostałą bazylią i schłódź.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl