Dip z czerwonej fasoli
  • 10 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • czerwona fasolka z puszki - 1 opakowanie
  • Majonez Hellmann's Babuni - 100 gramów
  • świeża kolendra - 1 pęczek
  • Ketchup Hellmann's Pikantny - 100 gramów
  • papryczka chilli - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • limonka - 1 sztuka
  • pomidor - 1 sztuka
  • Kmin rzymski z Indii mielony Knorr - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Fasolę odsadzać z zalewy i wypłukać. Następnie zmiksuj z majonezem Hellmann's, papryczką chilli, czosnkiem i ketchupem Hellmann's.
  2. Połącz z posiekaną natką kolendry, pokrojonym w kostkę pomidorem. Dopraw do smaku kminem rzymskim i wyciśniętym z sokiem limonki.