Przygotowanie |
Krok 1 |
250 g cukru rozpuścić na patelni na złoty kolor. |
Krok 2 |
Następnie dolać jedną czwartą szklanki wody, Kasię oraz miód i chwilę gotować. |
Krok 3 |
Dokładnie wymieszać i wystudzić. |
Krok 4 |
Dodać kakao, przyprawy oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszać. |
Krok 5 |
Ubić jajka z pozostałym cukrem i powoli dodawać do masy dokładnie mieszając. |
Krok 6 |
Wierzch cieniutko posypać mąką i pozostawić do następnego dnia. |
Krok 7 |
Ciasto rozwałkować, wykrawać kształty i piec na złoty kolor (170-180 st.), następnie udekorować. |
Krok 8 |
Domki sklejać rozpuszczonym na patelni cukrem. Miłej zabawy!! |