Domowe burgery
  • 30 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • bułeczki do burgerów z sezamem - 4 sztuki
  • mięso mielone wołowe - 500 gramów
  • Fix Kotlety mielone Knorr - 1 opakowanie
  • jajko - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • cebula - 2 sztuki
  • margaryna - 1 łyżka
  • pomidor - 1 sztuka
  • ser żółty - 4 plastry
  • sos sojowy - 30 mililitrów
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Jedną cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na margarynie.
  2. W dużej misce wymieszaj dokładnie mięso mielone z jajkiem, zawartością opakowania Fix Knorr, podsmażoną cebulą, sosem sojowym, posiekanym czosnkiem i natką pietruszki.
  3. Uformuj cztery kotlety i smaż je na patelni z oliwą lub na grillu z obu stron tak, aby były rumiane i soczyste w środku.
  4. Na dolnej części bułki połóż liść sałaty, krążek pomidora, krążek cebuli, mięso, plaster sera i wszystko przykryj górną częścią bułki.