Domowe chipsy naturalne - VIDEO

17


Łatwe


30 min.


6 os.

Składniki
ziemniaki6 sztuk
suszona cebula2 łyżki
olej0.3 litrów
Sos Hellmann’s Garlic & Herb2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Obierz, umyj i osusz ziemniaki. Łopatką do krojenia sera lub nożem pokrój ziemniaki w cienkie plasterki.
Krok 2
W garnku rozgrzej olej. Smaż kawałki ziemniaków kilka minut, aż nabiorą złoto brązowego koloru i chrupkości. Odsącz na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Krok 3
Przyprawę wymieszaj z chipsami i podawaj póki są chrupkie i świeże z sosem czosnkowym.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl