Domowe hamburgery

0


Średnie


45 min.


4 os.

Składniki
bułki do hamburgerów4 sztuki
mielone mięso z udźca indyka500 gramów
ziarnisty twarożek150 gramów
kasza manna1 łyżka
jajko1 sztuka
sałata1 sztuka
pomidor1 sztuka
ketchup4 łyżki
musztarda4 łyżki
Przyprawa do wieprzowiny Knorr1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Mielone mięso mieszamy z przyprawami, twarożkiem, kaszą i jajkiem. Formujemy 4 okrągłe kotlety, które następnie grillujemy z obu stron przez parę minut.
Krok 2
Każdą z bułek przekrajamy na pół (możemy je chwilkę podgrzać na grillu). Spód bułki smarujemy ketchupem i musztardą, kładziemy gorącego kotleta, na którym układamy plasterki pomidora i liść sałaty.
Krok 3
Przykrywamy wierzchem bułki i podajemy.
Autor: KoperPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl