Domowe hamburgery
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • bułki do hamburgerów - 4 sztuki
  • mielone mięso z udźca indyka - 500 gramów
  • ziarnisty twarożek - 150 gramów
  • kasza manna - 1 łyżka
  • jajko - 1 sztuka
  • sałata - 1 sztuka
  • pomidor - 1 sztuka
  • ketchup - 4 łyżki
  • musztarda - 4 łyżki
  • Przyprawa do wieprzowiny Knorr - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Mielone mięso mieszamy z przyprawami, twarożkiem, kaszą i jajkiem. Formujemy 4 okrągłe kotlety, które następnie grillujemy z obu stron przez parę minut.
  2. Każdą z bułek przekrajamy na pół (możemy je chwilkę podgrzać na grillu). Spód bułki smarujemy ketchupem i musztardą, kładziemy gorącego kotleta, na którym układamy plasterki pomidora i liść sałaty.
  3. Przykrywamy wierzchem bułki i podajemy.