|
Składniki | ||
bułki do hamburgerów | 4 sztuki | |
mielone mięso z udźca indyka | 500 gramów | |
ziarnisty twarożek | 150 gramów | |
kasza manna | 1 łyżka | |
jajko | 1 sztuka | |
sałata | 1 sztuka | |
pomidor | 1 sztuka | |
ketchup | 4 łyżki | |
musztarda | 4 łyżki | |
Przyprawa do wieprzowiny Knorr | 1 łyżka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mielone mięso mieszamy z przyprawami, twarożkiem, kaszą i jajkiem. Formujemy 4 okrągłe kotlety, które następnie grillujemy z obu stron przez parę minut. |
Krok 2 |
Każdą z bułek przekrajamy na pół (możemy je chwilkę podgrzać na grillu). Spód bułki smarujemy ketchupem i musztardą, kładziemy gorącego kotleta, na którym układamy plasterki pomidora i liść sałaty. |
Krok 3 |
Przykrywamy wierzchem bułki i podajemy. |
Autor: Koper |