| |||||||||
| Składniki | ||
| bułki do hamburgerów | 4 sztuki | |
| mielone mięso z udźca indyka | 500 gramów | |
| ziarnisty twarożek | 150 gramów | |
| kasza manna | 1 łyżka | |
| jajko | 1 sztuka | |
| sałata | 1 sztuka | |
| pomidor | 1 sztuka | |
| ketchup | 4 łyżki | |
| musztarda | 4 łyżki | |
| Przyprawa do wieprzowiny Knorr | 1 łyżka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mielone mięso mieszamy z przyprawami, twarożkiem, kaszą i jajkiem. Formujemy 4 okrągłe kotlety, które następnie grillujemy z obu stron przez parę minut. |
| Krok 2 |
| Każdą z bułek przekrajamy na pół (możemy je chwilkę podgrzać na grillu). Spód bułki smarujemy ketchupem i musztardą, kładziemy gorącego kotleta, na którym układamy plasterki pomidora i liść sałaty. |
| Krok 3 |
| Przykrywamy wierzchem bułki i podajemy. |
| Autor: Koper |