Domowe hot dogi

37


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
parówki4 sztuki
bułki do hot-dogów4 sztuki
Majonez Hellmann’s Original4 łyżki
ogórek konserwowy2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Przyrządzanie domowych hot dogów zacznij od przygotowania naczynia, w którym podgrzejesz na parze bułeczki. Jeśli nie masz parowaru, wystarczy garnek z wodą i postawione na nim sitko. Zagotuj wodę, a potem połóż bułki na sitku i podgrzewaj, aż będą miękkie i ciepłe.
Krok 2
Przejdź do przygotowania parówek. Wykorzystaj do tego wspomniany wcześniej garnek z wodą. Wrzuć do wrzątku 4 parówki i gotuj przez kilka minut. W tym czasie możesz pokroić ogórki konserwowe w plasterki.
Krok 3
Wyjmij parówki z wody i odsącz. Do każdej bułeczki włóż po kilka plasterków ogórka oraz parówkę.
Krok 4
Całość polej z wierzchu majonezem. Podawaj hot dogi domowe od razu po przygotowaniu – dzięki temu będziesz mógł cieszyć się ciepłym daniem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl