Przygotowanie |
Krok 1 |
Przyrządzanie domowych hot dogów zacznij od przygotowania naczynia, w którym podgrzejesz na parze bułeczki. Jeśli nie masz parowaru, wystarczy garnek z wodą i postawione na nim sitko. Zagotuj wodę, a potem połóż bułki na sitku i podgrzewaj, aż będą miękkie i ciepłe. |
Krok 2 |
Przejdź do przygotowania parówek. Wykorzystaj do tego wspomniany wcześniej garnek z wodą. Wrzuć do wrzątku 4 parówki i gotuj przez kilka minut. W tym czasie możesz pokroić ogórki konserwowe w plasterki. |
Krok 3 |
Wyjmij parówki z wody i odsącz. Do każdej bułeczki włóż po kilka plasterków ogórka oraz parówkę. |
Krok 4 |
Całość polej z wierzchu majonezem. Podawaj hot dogi domowe od razu po przygotowaniu – dzięki temu będziesz mógł cieszyć się ciepłym daniem. |