Domowe musli z bananem i prażonym sezamem

4


Łatwe


5 min.


4 os.

Składniki
płatki jęczmienne4 łyżki
płatki owsiane4 łyżki
płatki pszenne4 łyżki
mleko 1,5% tłuszczu4 szklanki
mały banan4 sztuki
ziarno sezamu2 łyżeczki
Przygotowanie
Krok 1
Zagotuj mleko, dodaj do niego płatki i gotuj przez ok. 5 minut.
Krok 2
Ziarno sezamu upraż na suchej patelni, aby zyskało złoty kolor.
Krok 3
Banana pokrój w plasterki, następnie dodaj do płatków.
Krok 4
Gotową potrawę przelej do miseczki, posyp sezamem.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl