Domowe musli

3


Łatwe


10 min.


4 os.

Składniki
mleko 1,5% tłuszczu4 szklanki
płatki owsiane4 łyżki
płatki jęczmienne4 łyżki
płatki pszenne4 łyżki
średnie jabłko2 sztuki
cynamon1 szczypta
sezam2 łyżeczki
Przygotowanie
Krok 1
Zgotuj mleko i dodaj do niego płatki następnie gotuj przez ok 5 minut.
Krok 2
Ziarno sezamu upraż na suchej patelni, aby zyskało złoty kolor.
Krok 3
Jabłko umyj i zetrzyj na tarce jarzynowej, następnie dodaj do płatków.
Krok 4
Gotową potrawę przelej do miseczki, posyp sezamem i szczyptą cynamonu.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl