| |||||||||
| Składniki | ||
| mleko 1,5% tłuszczu | 4 szklanki | |
| płatki owsiane | 4 łyżki | |
| płatki jęczmienne | 4 łyżki | |
| płatki pszenne | 4 łyżki | |
| średnie jabłko | 2 sztuki | |
| cynamon | 1 szczypta | |
| sezam | 2 łyżeczki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Zgotuj mleko i dodaj do niego płatki następnie gotuj przez ok 5 minut. |
| Krok 2 |
| Ziarno sezamu upraż na suchej patelni, aby zyskało złoty kolor. |
| Krok 3 |
| Jabłko umyj i zetrzyj na tarce jarzynowej, następnie dodaj do płatków. |
| Krok 4 |
| Gotową potrawę przelej do miseczki, posyp sezamem i szczyptą cynamonu. |
| Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |