|
Składniki | ||
mleko 1,5% tłuszczu | 4 szklanki | |
płatki owsiane | 4 łyżki | |
płatki jęczmienne | 4 łyżki | |
płatki pszenne | 4 łyżki | |
średnie jabłko | 2 sztuki | |
cynamon | 1 szczypta | |
sezam | 2 łyżeczki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Zgotuj mleko i dodaj do niego płatki następnie gotuj przez ok 5 minut. |
Krok 2 |
Ziarno sezamu upraż na suchej patelni, aby zyskało złoty kolor. |
Krok 3 |
Jabłko umyj i zetrzyj na tarce jarzynowej, następnie dodaj do płatków. |
Krok 4 |
Gotową potrawę przelej do miseczki, posyp sezamem i szczyptą cynamonu. |
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |