Przygotowanie |
Krok 1 |
Ogórki dobrze umyć w zimnej wodzie, niech sobie w niej poleżą pół godziny.
Słój lub słoiki dobrze umyć i wyparzyć. |
Krok 2 |
Na dno słoja ułożyć gałązki kopru, 4 rozkrojone, większe ząbki czosnku, dwa kawałki obranego i przekrojonego na pół chrzanu wielkości palca :) Dałem takie porównanie, bo nie wiem jak tutaj określić wielkość. :)
Dodajemy ziele angielskie oraz liście laurowe. |
Krok 3 |
Do 2 litrów lekko ciepłej wody dodajemy 2 łyżki soli i dokładnie w niej ją rozpuszczamy mieszając. Tak gotową zalewą zalewamy nasze ogórki. |
Krok 4 |
Jeśli postoją parę dni będą małosolne. Jeśli sporo dłużej zrobią się kiszone.
PYCHOTA! :) |