Domowy kisiel malinowy

16


Łatwe


14 min.


4 os.

Składniki
świeże lub mrożone maliny 400 gramów
skrobia ziemniaczana4 łyżki
cukier4 łyżeczki
jogurt naturalny60 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Zmiksuj maliny z cukrem, a następnie dodaj skrobię ziemniaczaną, kilka łyżek zimnej wody i wymieszaj.
Krok 2
Zagotuj 100 ml wody. Całość wylej na wrzącą wodę jednocześnie delikatnie mieszając.
Krok 3
Chwilę zagotuj po czym odstaw z ognia, przełóż do przezroczystej salaterki. Kisiel udekoruj gęstym jogurtem, a na wierzch połóż listek zielonej bazylii.
Autor: dr med. Lucyna Małgorzata PachockaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl