Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada pieczona w folii

0


Łatwe


60 min.


3 os.

Składniki
pieprz1 szczypta
sól1 szczypta
masło50 gramów
sok z cytryny3 łyżki
ketchup80 gramów
filety z wybranej ryby 600 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Filety włóż do torebki polietylenowej i zwiąż tak, aby nie dostała się woda. Następnie romróź w wodzie w temperaturze do 18 stopni.
Krok 2
Rozmrożone filety pokrój na porcje, opłucz, osusz i skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
Posyp przyprawami i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.
Krok 4
Folię wysmaruj masłem i ułóż na niej ryby. Polej ketchupem, zawiń i upiecz.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl