| |||||||||
| Składniki | ||
| pieprz | 1 szczypta | |
| sól | 1 szczypta | |
| masło | 50 gramów | |
| sok z cytryny | 3 łyżki | |
| ketchup | 80 gramów | |
| filety z wybranej ryby | 600 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Filety włóż do torebki polietylenowej i zwiąż tak, aby nie dostała się woda. Następnie romróź w wodzie w temperaturze do 18 stopni. |
| Krok 2 |
| Rozmrożone filety pokrój na porcje, opłucz, osusz i skrop sokiem z cytryny. |
| Krok 3 |
| Posyp przyprawami i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut. |
| Krok 4 |
| Folię wysmaruj masłem i ułóż na niej ryby. Polej ketchupem, zawiń i upiecz. |
| Autor: pasibrzuch |