| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Filety włóż do torebki polietylenowej i zwiąż tak, aby nie dostała się woda. Następnie rozmroź w wodzie w temperaturze do 18 stopni. |
| Krok 2 |
| Rozmrożone filety pokrój na porcje, opłucz, osusz i skrop sokiem z cytryny. |
| Krok 3 |
| Posyp przyprawami i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut. |
| Krok 4 |
| Oprósz mąką i podsmaż z obu stron. |
| Krok 5 |
| Pomidory umyj, sparz i obierz ze skórki. Jabłka umyj, obierz i przekrój na pół. Usuń gniazda nasienne, pokrój w cząstki razem z pomidorami. |
| Krok 6 |
| Rybę obłóż kawałkami pomidorów i jabłek, posyp rodzynkami, zalej winem i duś przez kilka minut. Dopraw. |