Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada po wrocławsku

0


Łatwe


45 min.


3 os.

Składniki
pieprz1 szczypta
pomidory250 gramów
rodzynki40 gramów
mąka35 gramów
sok z cytryny3 łyżki
jabłka250 gramów
wytrawne wino białe100 mililitrów
filety rybne600 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Filety włóż do torebki polietylenowej i zwiąż tak, aby nie dostała się woda. Następnie rozmroź w wodzie w temperaturze do 18 stopni.
Krok 2
Rozmrożone filety pokrój na porcje, opłucz, osusz i skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
Posyp przyprawami i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.
Krok 4
Oprósz mąką i podsmaż z obu stron.
Krok 5
Pomidory umyj, sparz i obierz ze skórki. Jabłka umyj, obierz i przekrój na pół. Usuń gniazda nasienne, pokrój w cząstki razem z pomidorami.
Krok 6
Rybę obłóż kawałkami pomidorów i jabłek, posyp rodzynkami, zalej winem i duś przez kilka minut. Dopraw.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl