Dorsz pieczony, podany z kaszą pęczak i surówką z marchwi

11


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
surowy filet z dorsza bez skóry4 sztuki
Przyprawa do grilla Knorr2 łyżeczki
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny4 łyżeczki
kasza pęczak 120 gramów
Flora Original4 łyżeczki
marchew4 sztuki
sok z cytryny4 łyżeczki
mandarynka4 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Umyj rybę i osusz. Natrzyj dokładnie przyprawą Knorr do grilla i oliwą z oliwek. Odstaw na 15 minut do lodówki, aby ryba się zamarynowała. Rybę zawiń w folię aluminiową i piecz w piekarniku ok 20 min. w temp. 180 stopni.
Krok 2
Kaszę przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Do ugotowanej kaszy dodaj Florę Original.
Krok 3
Przygotuj surówkę: marchew obierz, zetrzyj na drobnej tarce jarzynowej, skrop sokiem z cytryny. Mandarynkę obierz ze skórki, podziel na cząstki, następnie z każdej cząstki zdejmij białą błonkę. W miseczce wymieszaj utartą marchewkę i mandarynkę.
Krok 4
Wyłóż wszytki elementy potrawy na talerz.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl