Dorsz pieczony, podany z kaszą pęczak i surówką z marchwi
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • surowy filet z dorsza bez skóry - 4 sztuki
  • Przyprawa do grilla Knorr - 2 łyżeczki
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 4 łyżeczki
  • kasza pęczak - 120 gramów
  • Flora Original - 4 łyżeczki
  • marchew - 4 sztuki
  • sok z cytryny - 4 łyżeczki
  • mandarynka - 4 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Umyj rybę i osusz. Natrzyj dokładnie przyprawą Knorr do grilla i oliwą z oliwek. Odstaw na 15 minut do lodówki, aby ryba się zamarynowała. Rybę zawiń w folię aluminiową i piecz w piekarniku ok 20 min. w temp. 180 stopni.
  2. Kaszę przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Do ugotowanej kaszy dodaj Florę Original.
  3. Przygotuj surówkę: marchew obierz, zetrzyj na drobnej tarce jarzynowej, skrop sokiem z cytryny. Mandarynkę obierz ze skórki, podziel na cząstki, następnie z każdej cząstki zdejmij białą błonkę. W miseczce wymieszaj utartą marchewkę i mandarynkę.
  4. Wyłóż wszytki elementy potrawy na talerz.