Dorsz pieczony z imbirem

0


Średnie


30 min.


4 os.

Składniki
sól1 szczypta
imbir1 sztuka
olej sezamowy1 łyżka
dymka 1 sztuka
sos sojowy jasny1 łyżka
filety z dorsza50 dekagramów
sherry1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Żaroodporne naczynie wyłóż folią aluminiową, lekko ją natłuść i ułóż filety z dorsza.
Krok 2
Białe części dymki posiekaj. Imbir zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Krok 3
Filety skrop sosem sojowym, olejem i winem, oprósz solą. Posyp posiekaną w paski białą częścią dymki i posiekanym imbirem.
Krok 4
Zawiń je szczelnie, ale niezbyt ciasno w folię i zapiekaj około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 5
Zieloną część dymki posiekaj.
Krok 6
Folią rozwiń, ryby przełóż na talerz i udekoruj zieloną częścią dymki.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl