| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Paprykę, cukinię i pieczarki umyć, a następnie pokroić na kawałki (według uznania). Pomidora umyć i przekroić na pół. Ziemniaka wstępnie podgotować w mundurku. Następnie przekroić na pół. | 
| Krok 2 | 
| Dorsza piec w piekarniku w temp. ok. 180 stopni przez ok. 15 minut. | 
| Krok 3 | 
| W połowie pieczenia dokładamy warzywa (razem z ziemniakiem) do piekarnika i pieczemy je do miękkości. | 
| Krok 4 | 
| Na talerzu ziemniaka pokrywamy łyżeczką Flory, warzywa posypujemy tymiankiem. Obok układamy dorsza. | 
| Krok 5 | 
| Sałatę myjemy, liście rwiemy na mniejsze fragmenty. Całość polewamy sokiem z cytryny i posypujemy żurawiną. |