Dorsz pieczony z suszonymi pomidorami i świeżą bazylią i sosem pieprzowym

17


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
filety z dorsza4 sztuki
Sos Hellmann's Green Pepper4 łyżki
Sos sałatkowy włoski Knorr1 opakowanie
pomidory suszone w oliwie 8 sztuk
świeża bazylia kilka listków
cebula czerwona pokrojona w cienkie plastry1 sztuka
rukola, garstka2 sztuki
parmezan w płatkach2 łyżki
oliwa od suszonych pomidorów3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Każdy z filetów przekrój na dwie jednakowe połówki. Następnie posmaruj je sosem Hellmann’s Green Pepper.
Krok 2
Na czterech kawałkach ryby połóż po 2 pomidory suszone, krążki cebuli oraz listki bazylii. Następnie każdą tak przygotowaną porcję przykryj pozostałym kawałkiem ryby.
Krok 3
Tak przygotowaną rybę zawiń w folię aluminiową, każdą porcję osobno. Rybę ułóż na rozgrzanym grillu. Opiekaj ok. 8-10 minut odwracając rybę w połowie czasu pieczenia.
Krok 4
Sos sałatkowy włoski Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody oraz oliwą z suszonych pomidorów. Rukolę wymieszaj z płatkami parmezanu, polej przygotowanym sosem i delikatnie wymieszaj. Gotową rybę odwiń z folii i podawaj z przygotowaną sałatą oraz chrupiącą bagietką lub pieczonymi ziemniakami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl