| |||||||||
| Składniki | ||
| filety z dorsza bez skóry | 80 dekagramów | |
| Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza Knorr | 1 łyżeczka | |
| cebule | 4 sztuki | |
| ziemniaki | 80 dekagramów | |
| dojrzałe pomidory | 40 dekagramów | |
| woda mineralna | 150 mililitrów | |
| posiekana natka pietruszki | 1 łyżka | |
| oliwa z oliwek | 50 mililitrów | |
| sól | 1 szczypta | |
| pieprz czarny, mielony | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Filety umyj, wysusz i pokrój na kawałki. Posyp przyprawą Knorr. |
| Krok 2 |
| W rondlu rozgrzej oliwę, zeszklij na niej obraną i drobno posiekaną cebulę. |
| Krok 3 |
| Dodaj obrane, umyte i pokrojone w plastry ziemniaki. Dopraw solą i pieprzem. |
| Krok 4 |
| Dodaj sparzone, obrane ze skórek i pokrojone w plasterki pomidory, wodę oraz kawałki dorsza. Duś pod przykryciem do czasu, gdy ziemniaki będą miękkie. Posyp natką. |
| Autor: przepisy.pl |