Dorsz po hiszpańsku

58


Średnie


45 min.


4 os.

Składniki
filety z dorsza bez skóry 80 dekagramów
cebule4 sztuki
ziemniaki80 dekagramów
dojrzałe pomidory40 dekagramów
woda mineralna150 mililitrów
posiekana natka pietruszki1 łyżka
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
Przyprawa do ryb Knorr1 łyżeczka
oliwa z oliwek50 mililitrów
sól1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Filety umyj, wysusz i pokrój na kawałki. Posyp przyprawą Knorr.
Krok 2
W rondlu rozgrzej oliwę, zeszklij na niej obraną i drobno posiekaną cebulę.
Krok 3
Dodaj obrane, umyte i pokrojone w plastry ziemniaki. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Dodaj sparzone, obrane ze skórek i pokrojone w plasterki pomidory, wodę oraz kawałki dorsza. Duś pod przykryciem do czasu, gdy ziemniaki będą miękkie. Posyp natką.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl