|
Składniki | ||
filety z dorsza bez skóry | 80 dekagramów | |
Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza Knorr | 1 łyżeczka | |
cebule | 4 sztuki | |
ziemniaki | 80 dekagramów | |
dojrzałe pomidory | 40 dekagramów | |
woda mineralna | 150 mililitrów | |
posiekana natka pietruszki | 1 łyżka | |
oliwa z oliwek | 50 mililitrów | |
sól | 1 szczypta | |
pieprz czarny, mielony | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Filety umyj, wysusz i pokrój na kawałki. Posyp przyprawą Knorr. |
Krok 2 |
W rondlu rozgrzej oliwę, zeszklij na niej obraną i drobno posiekaną cebulę. |
Krok 3 |
Dodaj obrane, umyte i pokrojone w plastry ziemniaki. Dopraw solą i pieprzem. |
Krok 4 |
Dodaj sparzone, obrane ze skórek i pokrojone w plasterki pomidory, wodę oraz kawałki dorsza. Duś pod przykryciem do czasu, gdy ziemniaki będą miękkie. Posyp natką. |
Autor: przepisy.pl |