|
Składniki | ||
filet z dorsza | 800 gramów | |
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka | |
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr | 1 sztuka | |
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr | 1 sztuka | |
jajka | 3 sztuki | |
piwo | 0.5 litrów | |
mąka | 2 szklanki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Przygotuj gęste ciasto piwne z mąki, jajek, piwa oraz rozkruszonych Przypraw w mini kostkach Smażona Cebula, Czosnek oraz Pietruszka Knorr. |
Krok 2 |
Pokrój dorsza na 5 centymetrowe kawałki. |
Krok 3 |
Maczaj rybę w mące, a następnie w cieście i smaż na głębokim oleju przez około 10 minut. |
Autor: przepisy.pl |