| |||||||||
| Składniki | ||
| filet z dorsza | 800 gramów | |
| Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka | |
| Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr | 1 sztuka | |
| Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr | 1 sztuka | |
| jajka | 3 sztuki | |
| piwo | 0.5 litrów | |
| mąka | 2 szklanki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Przygotuj gęste ciasto piwne z mąki, jajek, piwa oraz rozkruszonych Przypraw w mini kostkach Smażona Cebula, Czosnek oraz Pietruszka Knorr. |
| Krok 2 |
| Pokrój dorsza na 5 centymetrowe kawałki. |
| Krok 3 |
| Maczaj rybę w mące, a następnie w cieście i smaż na głębokim oleju przez około 10 minut. |
| Autor: przepisy.pl |