Dorsz w cieście piwnym

8


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
filet z dorsza800 gramów
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 sztuka
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr1 sztuka
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr1 sztuka
jajka3 sztuki
piwo0.5 litrów
mąka2 szklanki
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj gęste ciasto piwne z mąki, jajek, piwa oraz rozkruszonych Przypraw w mini kostkach Smażona Cebula, Czosnek oraz Pietruszka Knorr.
Krok 2
Pokrój dorsza na 5 centymetrowe kawałki.
Krok 3
Maczaj rybę w mące, a następnie w cieście i smaż na głębokim oleju przez około 10 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl