Dorsz w cieście piwnym
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • filet z dorsza - 800 gramów
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr - 1 sztuka
  • Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 1 sztuka
  • jajka - 3 sztuki
  • piwo - 0.5 litrów
  • mąka - 2 szklanki

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj gęste ciasto piwne z mąki, jajek, piwa oraz rozkruszonych Przypraw w mini kostkach Smażona Cebula, Czosnek oraz Pietruszka Knorr.
  2. Pokrój dorsza na 5 centymetrowe kawałki.
  3. Maczaj rybę w mące, a następnie w cieście i smaż na głębokim oleju przez około 10 minut.