Dorsz w sosie śmietanowym

0


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
olej
pieprz
śmietana1 szklanka
sól
mąka3 łyżki
papryka1 sztuka
mielona papryka2 łyżki
filety z dorsza4 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Ryby umyj, odciśnij, oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Następnie obtocz rybę w mące i usmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3
Paprykę pokrój w paski, podsmaż na oleju w którym smażyła się ryba.
Krok 4
Śmietanę dopraw do smaku i zalej paprykę . Wymieszaj, włóż rybę i duś potrawę przez 20 minut.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl