Dorsz z imbirem na parze

Składniki:

  • filety z dorsza - 500 gramów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1.5 łyżeczek
  • imbir
  • bazylia
  • sos sojowy - 2 łyżki
  • skórka z cytryny - 1 łyżeczka
  • skórka z pomarańczy - 1 łyżeczka
  • cebula dymka - 1 pęczek
  • olej z orzechów arachidowych - 1 łyżka
  • oliwa - 2 łyżki

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Rybę pokrój na porcję, następnie natrzyj przyprawą Knorr.
  2. Następnie, posyp posiekanym w paseczki imbirem, skórką z pomarańczy i cytryny. Umieść w naczyniu do gotowania na parze.
  3. Gotuj na małym ogniu około 5 minut, do czasu gdy ryba będzie gotowa. Po ugotowaniu odlej płyn.
  4. Posyp posiekaną dymką i bazylią polej sosem sojowym.
  5. Rozgrzej olej z orzeszków ziemnych z oliwą, następnie polej nimi rybę.