Dorsz z porami
  • 60 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • polędwica z dorsza - 300 gramów
  • średnie pory - 2 sztuki
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • sos
  • woda - 1 szklanka
  • Naturalnie smaczne Lasagne Knorr - 1 opakowanie
  • kasza
  • kasza jaglana - 300 gramów
  • sałatka
  • mix sałat - 100 gramów
  • średnie pomidory - 3 sztuki
  • dojrzałe awokado - 2 sztuki
  • cytryna - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Saszetkę Naturalnie Smaczne! Lasagne zalej wrzącą wodą, zamieszaj i pozostaw na 10-15 min.
  2. Polędwicę z dorsza umyj i pokrój na cztery kawałki. Pora pokrój w plasterki i podsmaż przez 5 min. na oliwie.
  3. Dorsza układaj na kawałkach folii aluminiowej, na wierzchu każdego kawałka połóż 1/4 podsmażonego pora i zalej 1/4 sosu pomidorowego. Całość zawiń w folię. Piecz rybę ok. 15 min. w piekarniku nagrzanym do 180 °C.
  4. Wyciśnij sok z cytryny. Pomidory pokrój w kostkę, awokado pokrój w plasterki, połącz w misce z mixem sałat, dopraw sokiem z cytryny i wymieszaj. Gotowe danie podawaj z ugotowaną kaszą i sałatką.