Dorsz z sosem czosnkowym
  • 30 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • filet z dorsza - 1 sztuka
  • jogurt naturalny - 1 szklanka
  • ząbek czosku - 3 sztuki
  • sól morska - 1 szczypta
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżeczka
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Dorsza myjemy, osuszamy i układamy na rozgrzanym grillu. Posypujemy go przyprawą uniwersalną. Grillujemy ok. 15 minut.
  2. Do jogurtu naturalnego dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, wkruszamy mini kostkę czosnku, doprawiamy solą morską do smaku.
  3. Ugrillowaną rybę układamy na talerzu, polewamy sosem czosnkowym.