| |||||||||
| Składniki | ||
| filet z dorsza | 2 sztuki | |
| Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 1 opakowanie | |
| Majonez Hellmann's Babuni | 2 łyżki | |
| musztarda | 1 łyżka | |
| natka pietruszki | 0.5 pęczków | |
| ząbki czosnku | 2 sztuki | |
| płatki migdałowe | 2 łyżki | |
| bułka tarta | 2 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Filety z ryby potnij na porcje i przełóż do naczynia do zapiekania. |
| Krok 2 |
| Sos sałatkowy Knorr połącz z majonezem. |
| Krok 3 |
| Dodaj do sosu musztardę, posiekaną natkę pietruszki, pokruszone migdały, starty czosnek oraz bułkę tartą. Całość wymieszaj. |
| Krok 4 |
| Taką pastę nałóż na wierzch ryby. Zapiekaj w temperaturze 180 °C przez 20 minut. Podawaj z ulubioną sałatką. |
| Autor: przepisy.pl |