Dorsz zapiekany w migdałach

51


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
filet z dorsza2 sztuki
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr1 opakowanie
Majonez Hellmann's Babuni2 łyżki
musztarda1 łyżka
natka pietruszki0.5 pęczków
ząbki czosnku2 sztuki
płatki migdałowe 2 łyżki
bułka tarta2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Filety z ryby potnij na porcje i przełóż do naczynia do zapiekania.
Krok 2
Sos sałatkowy Knorr połącz z majonezem.
Krok 3
Dodaj do sosu musztardę, posiekaną natkę pietruszki, pokruszone migdały, starty czosnek oraz bułkę tartą. Całość wymieszaj.
Krok 4
Taką pastę nałóż na wierzch ryby. Zapiekaj w temperaturze 180 °C przez 20 minut. Podawaj z ulubioną sałatką.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl