Dorsz zapiekany w migdałach
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • filet z dorsza - 2 sztuki
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • majonez - 2 łyżki
  • musztarda - 1 łyżka
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • płatki migdałowe - 2 łyżki
  • bułka tarta - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Filety z ryby potnij na porcje i przełóż do naczynia do zapiekania.
  2. Sos sałatkowy Knorr połącz z majonezem.
  3. Dodaj do sosu musztardę, posiekaną natkę pietruszki, pokruszone migdały, starty czosnek oraz bułkę tartą. Całość wymieszaj.
  4. Taką pastę nałóż na wierzch ryby. Zapiekaj w temperaturze 180 °C przez 20 minut. Podawaj z ulubioną sałatką.