|
Składniki | ||
olej | 2 łyżki | |
śmietana | 1 szklanka | |
mąka pszenna | 3 łyżki | |
sól | 1 szczypta | |
cytryna | 1 sztuka | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 2 łyżki | |
mąka ziemniaczana | 3.5 łyżki | |
bazylia | 1 łyżeczka | |
szafran | 1 łyżeczka | |
płaty dorsza | 500 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Rybę umyj, pokrój w kawałki, posól i skrop sokiem z cytryny. Natrzyj Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, bazylią i pozostaw na noc w lodówce. |
Krok 2 |
Mąki wymieszaj, obtocz w nich rybę i podsmaż. |
Krok 3 |
Śmietanę wymieszaj z 0.75 szklanki ostudzonej wody, odrobiną soli i szafranem. |
Krok 4 |
Rybę ułóż w żaroodpornym naczyniu, polej sosem i piecz 20 minut. |
Autor: pasibrzuch |