| |||||||||
| Składniki | ||
| olej | 2 łyżki | |
| śmietana | 1 szklanka | |
| mąka pszenna | 3 łyżki | |
| sól | 1 szczypta | |
| cytryna | 1 sztuka | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 2 łyżki | |
| mąka ziemniaczana | 3.5 łyżki | |
| bazylia | 1 łyżeczka | |
| szafran | 1 łyżeczka | |
| płaty dorsza | 500 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Rybę umyj, pokrój w kawałki, posól i skrop sokiem z cytryny. Natrzyj Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, bazylią i pozostaw na noc w lodówce. |
| Krok 2 |
| Mąki wymieszaj, obtocz w nich rybę i podsmaż. |
| Krok 3 |
| Śmietanę wymieszaj z 0.75 szklanki ostudzonej wody, odrobiną soli i szafranem. |
| Krok 4 |
| Rybę ułóż w żaroodpornym naczyniu, polej sosem i piecz 20 minut. |
| Autor: pasibrzuch |