Dorsz zapiekany w sosie szafranowym

0


Średnie


45 min.


4 os.

Składniki
olej2 łyżki
śmietana1 szklanka
mąka pszenna3 łyżki
sól1 szczypta
cytryna1 sztuka
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr2 łyżki
mąka ziemniaczana3.5 łyżki
bazylia1 łyżeczka
szafran1 łyżeczka
płaty dorsza 500 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Rybę umyj, pokrój w kawałki, posól i skrop sokiem z cytryny. Natrzyj Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, bazylią i pozostaw na noc w lodówce.
Krok 2
Mąki wymieszaj, obtocz w nich rybę i podsmaż.
Krok 3
Śmietanę wymieszaj z 0.75 szklanki ostudzonej wody, odrobiną soli i szafranem.
Krok 4
Rybę ułóż w żaroodpornym naczyniu, polej sosem i piecz 20 minut.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl