Drób pieczony garnirowany

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 500 gramów
  • ogórki - 400 gramów
  • pomidory - 400 gramów
  • rzodkiewki - 400 gramów
  • sałata masłowa - 200 gramów
  • sos majonezowy z kaparami - 200 mililitrów
  • Przyprawa do złotego kurczaka Knorr - 2 łyżki
  • tłuszcz - 5 łyżek

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Mięso posyp przyprawą Knorr.
  2. Następnie obsmaż brytfanny i piecz do miękkości, polewając powstałym przy pieczeniu sosem.
  3. Opieczone mięso pokrój w plastry, ułóż na talerzu i przybierz świeżymi, pokrojonymi w plastry ogórkami, pomidorami i rzodkiewkami oraz sałatą.
  4. Całość zalej sosem z kaparami lub podajemy go osobno.