Drobiowe pulpeciki

Składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • marchew - 2 sztuki
  • pieprz
  • bułka tarta - 3 łyżki
  • jajko - 1 sztuka
  • sól
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • mięso mielone z indyka - 500 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj bulion i wrzuć do niego obrane i opłukane marchewki. Ugotuj do miękkości. Wyjmij i pokrój miękką marchewkę w kostkę.
  2. Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
  3. Mięso włóż do miski, dodaj jajo, wsyp bułkę, marchew i cebulę. Dodaj posiekaną pietruszkę, posól i popieprz, wlej 3 łyżki zimnego bulionu.
  4. Wyrób z wszystkich składników jednolitą masę i uformuj z niej niewielkie kulki.
  5. Wrzuć do bulionu i gotuj na wolnym ogniu 20 minut.