Drobiowe racuszki

2


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
sól1 łyżeczka
jajka2 sztuki
mąka3 łyżki
posiekany szczypiorek1 pęczek
podwójna pierś z kurczaka1 sztuka
olej (do smażenia)100 mililitrów
sos sojowy grzybowy ciemny2 łyżki
pieprz kolorowy3 szczypty
ketchup pikantny2 łyżki
granulowana cebula1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Pierś umyć i pokroić w sporą kostkę.
Krok 2
Dodać jajka, mąkę, szczypiorek, wszystkie przyprawy i wymieszać.
Krok 3
Na rozgrzaną patelnię wlać olej, następnie kłaść łyżką masę formując placuszki. Racuszki smażyć na złoty kolor z obu stron.
Krok 4
Podawać je np. z ziemniakami z koperkiem i kalafiorem.
Autor: Ewa ZychewiczPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl