| |||||||||
| Składniki | ||
| sól | 1 łyżeczka | |
| jajka | 2 sztuki | |
| mąka | 3 łyżki | |
| posiekany szczypiorek | 1 pęczek | |
| podwójna pierś z kurczaka | 1 sztuka | |
| olej (do smażenia) | 100 mililitrów | |
| sos sojowy grzybowy ciemny | 2 łyżki | |
| pieprz kolorowy | 3 szczypty | |
| ketchup pikantny | 2 łyżki | |
| granulowana cebula | 1 łyżeczka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pierś umyć i pokroić w sporą kostkę. |
| Krok 2 |
| Dodać jajka, mąkę, szczypiorek, wszystkie przyprawy i wymieszać. |
| Krok 3 |
| Na rozgrzaną patelnię wlać olej, następnie kłaść łyżką masę formując placuszki. Racuszki smażyć na złoty kolor z obu stron. |
| Krok 4 |
| Podawać je np. z ziemniakami z koperkiem i kalafiorem. |
| Autor: Ewa Zychewicz |