Drobiowe racuszki
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka - 1 sztuka
  • posiekany szczypiorek - 1 pęczek
  • granulowana cebula - 1 łyżeczka
  • sól - 1 łyżeczka
  • pieprz kolorowy - 3 szczypty
  • ketchup pikantny - 2 łyżki
  • jajka - 2 sztuki
  • sos sojowy grzybowy ciemny - 2 łyżki
  • mąka - 3 łyżki
  • olej (do smażenia) - 100 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Pierś umyć i pokroić w sporą kostkę.
  2. Dodać jajka, mąkę, szczypiorek, wszystkie przyprawy i wymieszać.
  3. Na rozgrzaną patelnię wlać olej, następnie kłaść łyżką masę formując placuszki. Racuszki smażyć na złoty kolor z obu stron.
  4. Podawać je np. z ziemniakami z koperkiem i kalafiorem.