|
Składniki | ||
sól | 1 łyżeczka | |
jajka | 2 sztuki | |
mąka | 3 łyżki | |
posiekany szczypiorek | 1 pęczek | |
podwójna pierś z kurczaka | 1 sztuka | |
olej (do smażenia) | 100 mililitrów | |
sos sojowy grzybowy ciemny | 2 łyżki | |
pieprz kolorowy | 3 szczypty | |
ketchup pikantny | 2 łyżki | |
granulowana cebula | 1 łyżeczka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pierś umyć i pokroić w sporą kostkę. |
Krok 2 |
Dodać jajka, mąkę, szczypiorek, wszystkie przyprawy i wymieszać. |
Krok 3 |
Na rozgrzaną patelnię wlać olej, następnie kłaść łyżką masę formując placuszki. Racuszki smażyć na złoty kolor z obu stron. |
Krok 4 |
Podawać je np. z ziemniakami z koperkiem i kalafiorem. |
Autor: Ewa Zychewicz |