Drobiowe racuszki

1


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
podwójna pierś z kurczaka1 sztuka
posiekany szczypiorek1 pęczek
granulowana cebula1 łyżeczka
sól1 łyżeczka
pieprz kolorowy3 szczypty
ketchup pikantny2 łyżki
jajka2 sztuki
sos sojowy grzybowy ciemny2 łyżki
mąka3 łyżki
olej (do smażenia)100 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Pierś umyć i pokroić w sporą kostkę.
Krok 2
Dodać jajka, mąkę, szczypiorek, wszystkie przyprawy i wymieszać.
Krok 3
Na rozgrzaną patelnię wlać olej, następnie kłaść łyżką masę formując placuszki. Racuszki smażyć na złoty kolor z obu stron.
Krok 4
Podawać je np. z ziemniakami z koperkiem i kalafiorem.
Autor: Ewa ZychewiczPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl