Drobiowe roladki z szynką, ananasem i serem

6


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
piersi z kurczaka2 sztuki
Rosół z kury Knorr1 sztuka
ananas świeży lub z puszki2 plastry
szynka konserwowa4 plastry
ser mozarella0.5 sztuk
oliwa3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
W miseczce rozetrzyj dokładnie kostkę Knorr z oliwą.
Krok 2
Piersi umyj i osusz, następnie przekrój każdą z nich wzdłuż na dwa cienkie płaty. Każdy płat rozbij lekko tłuczkiem. Aby mięso się nie rozrywało, umieść je między dwoma kawałkami spożywczej folii.
Krok 3
Rozbite płaty mięsa posmaruj przygotowaną pastą.
Krok 4
Na każdy kawałek mięsa nałóż plaster szynki, ananasa oraz sera. Następnie każdą porcję złóż w kopertę. Zwróć uwagę, aby brzegi roladki były zawinięte do środka. Roladki zepnij wykałaczkami aby się nie rozwinęły.
Krok 5
Przygotowane roladki smaż na lekko rozgrzanej patelni po ok. 5 minut z każdej strony. Gotowe roladki przekrój na pół pod skosem, podawaj z ryżem i surówką.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl