Drobiowe szaszłyki z małych roladek

0


Średnie


45 min.


6 os.

Składniki
podwójne piersi kurczaka2 sztuki
suszone pomiory4 sztuki
por1 sztuka
papryka czerwona1 sztuka
kabanosy1 sztuka
żółty ser2 plastry
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr2 łyżeczki
Przygotowanie
Krok 1
Podwójne piersi kurczaka rozbijamy na jeden duży kotlet o grubości ok. 7 mm. Mięso posypujemy przyprawą do kurczaka Knorr. Por gotujemy w wodzie przez 5 minut. Następnie rozkładamy por na całej piersi kurczaka. Robimy 1 rządek z pokrojonych w paski suszonych pomidorów, obok układamy paski czerwonej papryki i połówkę kabanosa. Na środek kładziemy plasterek żółtego sera. Zwijamy mięso w roladkę i zawijamy nitką.
Krok 2
Następnie kroimy roladki w 1,5cm paseczki i nadziewamy na patyczki od szaszłyków.
Krok 3
Takie szaszłyki można grillujemy.. Na koniec szaszłyki posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią.
Autor: aginaaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl