Drobiowe szaszłyki z małych roladek
  • 45 minut
  • 6 osób
  • Średnie

Składniki:

  • podwójne piersi kurczaka - 2 sztuki
  • suszone pomiory - 4 sztuki
  • por - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • kabanosy - 1 sztuka
  • żółty ser - 2 plastry
  • Przyprawa do złotego kurczaka Knorr - 2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

  1. Podwójne piersi kurczaka rozbijamy na jeden duży kotlet o grubości ok. 7 mm. Mięso posypujemy przyprawą do kurczaka Knorr. Por gotujemy w wodzie przez 5 minut. Następnie rozkładamy por na całej piersi kurczaka. Robimy 1 rządek z pokrojonych w paski suszonych pomidorów, obok układamy paski czerwonej papryki i połówkę kabanosa. Na środek kładziemy plasterek żółtego sera. Zwijamy mięso w roladkę i zawijamy nitką.
  2. Następnie kroimy roladki w 1,5cm paseczki i nadziewamy na patyczki od szaszłyków.
  3. Takie szaszłyki można grillujemy.. Na koniec szaszłyki posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią.