Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi
  • 45 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • filety z piersi kurczaka - 2 sztuki
  • papryka czerwona - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • kremówka - 100 mililitrów
  • olej - 4 łyżki
  • Fix Schab a'la stroganoff Knorr - 1 sztuka
  • Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Filety kroimy w cienkie plastry i stopniowo obsmażamy na oleju. Przekładamy je do garnka i dodajemy drobno posiekaną cebulę i pokrojoną w cienkie paseczki paprykę. Dodajemy pół szklanki wody i dusimy pod przykryciem 15 minut.
  2. Następnie rozrabiamy fix do Strogonoffa wg. zaleceń na opakowaniu i dodajemy do mięsa. Wlewamy tez kremówkę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut.
  3. Mięso podajemy z plackami przygotowanymi wg. zaleceń na opakowaniu.