Drobiowy strogonow z plackami ziemniaczanymi

1


Łatwe


45 min.


3 os.

Składniki
filety z piersi kurczaka2 sztuki
papryka czerwona2 sztuki
cebula1 sztuka
kremówka100 mililitrów
olej4 łyżki
Fix Schab a'la stroganoff Knorr1 sztuka
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Filety kroimy w cienkie plastry i stopniowo obsmażamy na oleju. Przekładamy je do garnka i dodajemy drobno posiekaną cebulę i pokrojoną w cienkie paseczki paprykę. Dodajemy pół szklanki wody i dusimy pod przykryciem 15 minut.
Krok 2
Następnie rozrabiamy fix do Strogonoffa wg. zaleceń na opakowaniu i dodajemy do mięsa. Wlewamy tez kremówkę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut.
Krok 3
Mięso podajemy z plackami przygotowanymi wg. zaleceń na opakowaniu.
Autor: Kasia G.Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl