PRZEPISY.PL

Drożdżowe placki ziemniaczane

  • 90
  • 4
  • Średnie
  • 0
2
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • cukier1 łyżeczka
  • mleko100 units:unit
  • ząbki czosnku4 szt
  • cebula1 szt
  • oliwa100 ml
  • Krok 1

    Ziemniaki ugotuj i wystudź. Następnie zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  • Krok 2

    Przygotuj zaczyn ciasta drożdżowego - drożdże wymieszaj w mleku, dodaj cukier i łyżkę mąki. Wymieszaj i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na kilka minut.
  • Krok 3

    Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oliwie. Mini kostkę Knorr pokrusz i razem z cebula i czosnkiem wymieszaj ze startymi ziemniakami.
  • Krok 4

    Do wyrośniętego zaczynu dodaj resztę mąki, jajko, pieprz i masę ziemniaczaną. Wymieszaj dokładnie i odstaw ponownie do wyrośnięcia.
  • Krok 5

    Z ciasta formuj niewielkie placuszki, smaż na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

10
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
72
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
694
osoby dodały do Mniamlisty
90''
4
Średnie
84
osoby dodały do Mniamlisty
30''
6
Średnie