PRZEPISY.PL

Drożdżowe pyzy z mięsem

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
0
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • mięso mielone wieprzowe300 g
  • mąka pszenna1 kg
  • mleko0.7 l
  • jajka3 szt
  • drożdże30 g
    • Krok 1

      Zaczyn: do wysokiego naczynia wlej 370 ml ciepłego mleka, rozpuść w nim drożdże, dodaj 250 g mąki, łyżeczkę cukru i soli. Dokładnie połącz składniki, posyp wierzch zaczynu cienką warstwą mąki i pozostaw do wyrośnięcia pod przykryciem.
    • Krok 2

      Do mięsa dodaj jajko, Knorr Mini kostki, sól i pieprz do smaku, połącz dokładnie składniki.
    • Krok 3

      Gdy zaczyn wyrośnie dodaj resztę przesianej mąki, pozostałe mleko, 2 jajka. Zacznij wyrabiać ciasto do powstania gładkiej masy przez ok 15 min.
    • Krok 4

      Gdy zaczyn wyrośnie dodaj resztę przesianej mąki, pozostałe mleko, 2 jajka. Zacznij wyrabiać ciasto do powstania gładkiej masy przez ok 15 min.
    • Krok 5

      Pyzy gotuj na parze ok 25 min pod przykryciem. Nie odkrywaj pokrywki podczas gotowania, ponieważ pyzy mogą opaść. Podawaj ciepłe z dowolnymi dodatkami.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    115
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Średnie
    53
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    216
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe