| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mąkę przesiewamy do miseczki. Następnie dodajemy mleko w proszku, cukier, sól, drożdże, jajka, roztopioną Kasię oraz ciepłą wodę. Zagniatamy do momentu, aż ciasto stanie się gładkie i będzie odchodziło od dłoni. |
| Krok 2 |
| Formujemy kulę i wstawiamy do miseczki, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (ok. 60 min.). |
| Krok 3 |
| Po wyrośnięciu ponownie zagniatamy ciasto i dzielimy na 8 kulek. Z każdej formujemy wałek o długości ok. 35 cm. |
| Krok 4 |
| Foremki smarujemy lekko Kasią i nawijamy na nie ciasto, zaczynając od góry. |
| Krok 5 |
| Każda warstwa zawijanego ciasta powinna na siebie lekko zachodzić, aby podczas pieczenia się nie rozłączyły. |
| Krok 6 |
| Smarujemy wierzch zwiniętych rurek rozkłóconym jajkiem. |
| Krok 7 |
| Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez 15-20 min. w temp. 180 C, do zbrązowienia skórki. |
| Krok 8 |
| Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając cukier puder oraz stopniowo nutellę. |
| Krok 9 |
| Upieczone i wystudzone rurki napełniamy kremem. Smacznego. |