| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ciasto: W ciepłym mleku z dodatkiem łyżeczki, cukru pudru rozprowadzamy pokruszone drożdże, odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. |
| Krok 2 |
| Miękką ciepłą Kasię miksujemy z wyrośniętymi drożdżami, cukrem pudrem, jajkami, żółtkiem, cukrem waniliowym, solą i mąką przez 5-7 minut (nie dłużej). Ciasto powinno być lśniące i lekko odstawać od boków naczynia. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce pod przykryciem. |
| Krok 3 |
| Nadzienie: Ser połączyć z żółtkiem, cukrami i cynamonem. |
| Krok 4 |
| Gdy ciasto podwoi objętość, rozwałkować na prostokąt, rozsmarować nadzienie i położyć plastry jabłek. |
| Krok 5 |
| Zwinąć jak roladę, włożyć do podłużnej formy wysmarowanej Kasią. |
| Krok 6 |
| Wierzch ciasta posmarować lekko białkiem i posypać płatkami migdałowymi. |
| Krok 7 |
| Ponownie odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Gdy podwoi objętość, upiec. |