Przygotowanie |
Krok 1 |
Przygotowujemy dużą miskę. Na jej dno wkruszamy paczkę drożdży, zasypujemy całość cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wbijamy wszystkie jajka, wlewamy olej i letnie mleko, na koniec posypujemy mąką i solą. Przykrywamy ściereczką, wstawiamy w ciepłe miejsce i czekamy około 3-4 godzin. |
Krok 2 |
Po tym czasie ciasto miksujemy na gładką masę i wlewamy do dużej blachy. |
Krok 3 |
Szklankę mąki mieszamy z pół szklanki cukru i pół kostki Kasi. Dłońmi rozcieramy Kasię, aż do całkowitego połączenia ze składnikami sypkimi i wstawiamy do lodówki. |
Krok 4 |
Gdy ciasto wylane jest już na blachę, w pierwszej kolejności posypujemy je owocami, a później kruszonką. |
Krok 5 |
Pieczemy w 200 st. C przez około godzinę. |
Krok 6 |
Po wyjęciu i ostygnięciu posypujemy dodatkowo cukrem pudrem. |