Drożdżówka z brzoskwiniami

1


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
mleko0.5 litrów
mąka1 kilogram
jajko5 sztuk
drożdże50 gramów
cukier waniliowy1 opakowanie
cukier0.5 szklanek
Kostka do pieczenia Kasia200 gramów
puszka brzoskwiń1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Drożdże rozpuścić w letnim mleku, dodać trochę mąki tak, aby powstał rozczyn jak gęsta śmietana.
Krok 2
Dodać jajka i wymieszać.
Krok 3
Dodać cukier, cukier waniliowy i resztę mąki, a następnie zagnieść ciasto.
Krok 4
Roztopić Kasię i przestudzoną dodać do ciasta.
Krok 5
Ugniatając starać się jak najwięcej wpuścić powietrza do ciasta.
Krok 6
Na wierzch wyłożyć odsączone i pokrojone brzoskwinie, a potem standardową kruszonkę i upiec.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl