|
Składniki | ||
mleko | 0.5 litrów | |
mąka | 1 kilogram | |
jajko | 5 sztuk | |
drożdże | 50 gramów | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
cukier | 0.5 szklanek | |
Kostka do pieczenia Kasia | 200 gramów | |
puszka brzoskwiń | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Drożdże rozpuścić w letnim mleku, dodać trochę mąki tak, aby powstał rozczyn jak gęsta śmietana. |
Krok 2 |
Dodać jajka i wymieszać. |
Krok 3 |
Dodać cukier, cukier waniliowy i resztę mąki, a następnie zagnieść ciasto. |
Krok 4 |
Roztopić Kasię i przestudzoną dodać do ciasta. |
Krok 5 |
Ugniatając starać się jak najwięcej wpuścić powietrza do ciasta. |
Krok 6 |
Na wierzch wyłożyć odsączone i pokrojone brzoskwinie, a potem standardową kruszonkę i upiec. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |