| |||||||||
| Składniki | ||
| mleko | 0.5 litrów | |
| mąka | 1 kilogram | |
| jajko | 5 sztuk | |
| drożdże | 50 gramów | |
| cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
| cukier | 0.5 szklanek | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 200 gramów | |
| puszka brzoskwiń | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Drożdże rozpuścić w letnim mleku, dodać trochę mąki tak, aby powstał rozczyn jak gęsta śmietana. |
| Krok 2 |
| Dodać jajka i wymieszać. |
| Krok 3 |
| Dodać cukier, cukier waniliowy i resztę mąki, a następnie zagnieść ciasto. |
| Krok 4 |
| Roztopić Kasię i przestudzoną dodać do ciasta. |
| Krok 5 |
| Ugniatając starać się jak najwięcej wpuścić powietrza do ciasta. |
| Krok 6 |
| Na wierzch wyłożyć odsączone i pokrojone brzoskwinie, a potem standardową kruszonkę i upiec. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |